Leven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit Rust

Elsa Warmenhoven

yoga zwolle Afbeelding 27In 1958 ben ik geboren in Delft en opgegroeid in een dorp daar dichtbij. Op m’n 18e jaar verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik fysiotherapie gestudeerd heb. M’n belangstelling voor alternatieve geneeswijzen, transpersoonlijke psychologie en spiritualiteit leidde daarna tot een aantal andere opleidingen, waaronder astrologie (Karen Hamaker), intuitieve ontwikkeling & healing (CIO, Bob Moore), integrale psychologie (ITIP) en yoga & wijsbegeerte (Saswitha). In 1992 leerde ik Hans Korteweg kennen, die ruim twintig jaar mijn leraar was.

Nadat ik korte tijd als fysiotherapeut gewerkt had, ging ik in m’n eigen praktijk mensen behandelen en begeleiden op een holistische manier, met aandacht voor lichaam, geest en ziel. Gedurende vijf jaar was ik massage- en stafdocente op de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal. In 1994 richtte ik in Arnhem een School voor Massagetherapie (RING) op, waar ik zeven jaar werkte. Sinds m'n verhuizing naar Lierderholthuis in de zomer van 2001 werk ik met mensen zoals beschreven is op deze website.

Terugblikkend op mijn leven, als leerling en als docent/begeleider/healer kan ik een ordening aanbrengen en een rode draad herkennen. Ik kan de weg zien die ik ben gegaan en die geleid heeft tot het werk wat ik nu met veel liefde en enthousiasme doe. Vooruitkijkend is het blanco, ik heb geen idee wat de toekomst gaat brengen. Tussen wat was en wat komen gaat, is dat wat er nu is. Daar richt ik me op. Dat vind ik vaak heel spannend. Het vraagt van me dat ik me toevertrouw aan het leven zoals het zich aandient.

Rumi, een 13e eeuwse Soefi-mysticus, zegt: “Denk je nu echt dat ik weet wat ik doe? Dat ik ook maar voor een halve ademtocht van mezelf ben? Net zomin als een pen weet wat hij schrijft, of een bal waarheen hij rolt.” Wat hij zegt, herken ik. Alle ogenschijnlijke beheersing is een illusie. Dat te beseffen, geeft me ruimte. Ik word er blij van.

yoga zwolle Afbeelding 6

Agenda

2018 

yogacursussen 

 proefles op afspraak

 

Contact

Elsa Warmenhoven
Kerkslagen 30
8144 RD Lierderholthuis

0572 – 390 371
elsa@levenvanuitrust.nl

KvK Zwolle 08216617

 


one4design webdesign zwolle Saswitha keurmerk 300dpi cmyk-2