Leven vanuit RustLeven vanuit Rust

 

Jolanda Linschooten             Niet de race, maar de reis

Een inspirerend verhaal over trailrunnen, vrijheid en jezelf overwinnen.Jolanda Linschooten rende in haar eentje dwars door Engeland, Wales en Schotland. Ze liep in zes weken 2000 km, in de eenzaamheid van de ruige natuur, door weer en wind. Het werd een pelgrimstocht, waarin ze zichzelf leerde kennen.

 

Rosita Steenbeek                  Intensive Care

Kort na het overlijden van haar vader raken Rosita Steenbeek en haar moeder ernstig gewond bij een verkeersongeluk. De chauffeur, een neef, overlijdt ter plaatse. Ze beschrijft haar langdurige opname op de intensive care, de operaties en het langzame herstel. Behalve voor haar eigen situatie heeft Rosita ook oog voor andere patienten en voor de aandacht, het geduld en de professionaliteit van het verplegend personeel. Tijdens de lange weg naar herstel verwerken Rosita en haar moeder het overlijden van hun man en vader. Hij stierf in hetzelfde ziekenhuis waarin zij nu liggen en de behandelaars zijn ook deels dezelfde personen. Een aangrijpend verhaal met veel herinneringen en nauwkeurige beschrijvingen over verdriet en groei.

 

Daniela Hooghiemstra          De geest in dit huis is liefderijk

Fascinerende beschrijving van het leven van Kees Boeke (1884-1966). Deze christen-pacifist wordt wel een bevlogen onderwijshervormer genoemd, maar hij beoogde niet minder dan de stichting van een nieuwe wereld. Toen de poging om die gemeenschap te stichten mislukte, besloot Boeke De Werkplaats op te richten, een school waar 'de nieuwe wereld' van de grond af opgebouwd moest worden. Deze unieke school kreeg na de 2e wereldoorlog een prominente leerling: prinses Beatrix. De koninklijke aandacht leek de kroon op zijn werk, maar luidde ook het begin in van de ondergang van Kees Boeke en alles waar hij altijd in geloofd had. 

 

Alexander Münninghoff        De Stamhouder

prachtige familiekroniek over een familie en de gevolgen van de 2e wereldoorlog

 

Jan Brokken             De vergelding, een dorp in tijden van oorlog

Door sabotage vindt in 1944 in Rhoon een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk: zeven mannen worden geëxecuteerd, hun vrouwen en kinderen uit hun huis verdreven, have en goed in brand gestoken. Wie pleegde de aanslag op de Duitse soldaat? Waarom? Of was het toch een dom ongeluk met fatale gevolgen? Tot op de dag van vandaag maken de dorpsbewoners elkaar verwijten. Reconstructie van een verstrekkende gebeurtenis.

 

Edmund de Waal       De haas met de amberkleurige ogen

beschrijft op meeslepende wijze de levensgeschiedenis van zijn familie en hun netsukeverzameling in o.a. een roerige oorlogstijd.

 

Auke Hulst        Kinderen van het ruige land

roman met een sterk autobiografisch karakter

 

Janwillem van de Wetering          Zen-trilogie: Zuivere leegte, Het dagende niets, De lege spiegel

levensverhaal in drie delen van een zen-beoefenaar

 

Suzanna Jansen       Het pauperparadijs

een familiegeschiedenis in vijf generaties

 

Mirjam van Biemen     In stilte

over haar ervaringen in zeven retraites: Vipassana, Hare Krishna, Advaita, Katholieke retraite, Vision quest, Soefi en een Zen straatretraite

 

George Schouten           Expeditie geluk, een zoektocht naar zin en zen

filmregisseur doet verslag van zijn ontmoetingen met spirituele leraren voor documentaires die hij maakte over het boeddhisme

 

Simone Awhina & Jessica Menheere      Ik ga op reis en laat achter
 
over haar ontdekkingsreis naar Santiago de Compostela
 

 

Bieke Vandekerckhove        De smaak van stilte

over haar leven met de spierziekte ALS
 
 
 
Tim Parks             Leer ons stil te zitten
 
persoonlijk verslag van zijn zoektocht naar genezing en van zijn ervaringen met inzichtmeditatie 
 
 
 

Agenda

2018 

yogacursussen 

 proefles op afspraak

 

Contact

Elsa Warmenhoven
Kerkslagen 30
8144 RD Lierderholthuis

0572 – 390 371
elsa@levenvanuitrust.nl

KvK Zwolle 08216617