Leven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit RustLeven vanuit Rust

Wat is hatha yoga?

In de hatha yoga staan de asana’s centraal. Een asana is een nauwkeurig aangenomen lichaamshouding waarin je een tijdje blijft staan, zitten of liggen. Terwijl je in een bepaalde houding verblijft, is alle aandacht daarop gericht. Na iedere asana wordt een rusthouding aangenomen waarin de uitwerking van de oefening wordt beleefd. De ademhaling speelt in de hatha yoga een belangrijke rol. De adem ondersteunt de bewegingen die je maakt. Ze geeft de kracht om een bepaalde houding aan te nemen en helpt tegelijkertijd om dat zo soepel en ontspannen mogelijk te laten gebeuren.

Opbouw van de les

In het begin van de les wordt een specifiek thema toegelicht. Vaak is dit een onderwerp waarin de verbinding tussen lichaam en geest gemakkelijk te herkennen is, als ook de invloed die het beoefenen van yoga kan hebben op het dagelijks leven. Aan de hand van dit thema gaan we de asana’s oefenen. Het laatste onderdeel van iedere les bestaat uit een lange ontspanningsoefening.

Werking

Als je regelmatig yoga beoefent, maak je geleidelijk vorderingen op het gebied van ontspanning, soepelheid, kracht en evenwicht. Je leert je eigen mogelijkheden kennen, en ook de grenzen die het lichaam van moment tot moment aangeeft. Yoga is niet een methode die in een handomdraai de geest tot rust brengt, het lichaam gezond maakt en je in harmonie met jezelf en de wereld laat leven. Wel kun je merken dat er een verinnerlijking plaatsvindt die heilzaam is voor lichaam en geest.

Agenda

2018 

yogacursussen 

 proefles op afspraak

 

Contact

Elsa Warmenhoven
Kerkslagen 30
8144 RD Lierderholthuis

0572 – 390 371
elsa@levenvanuitrust.nl

KvK Zwolle 08216617