Leven vanuit RustLeven vanuit Rust

Mantra's Zingen en Mediteren

Datum

   zondag 21 januari 2018

Tijd

   19.30-21.00 uur

Kosten

   10 euro  

Plaats

   Kerkslagen 30, 8144 RD Lierderholthuis

Mantrazingen is een vorm van yoga. Het kan gebruikt worden om je meditatiebeoefening te ondersteunen. Het richten van de aandacht op de klank en op de woorden van de mantra vormt een uitstekende basis voor een periode van meditatie. Het zingen helpt je om het lichaam te ontspannen en de geest tot rust te brengen. En dat geeft de mogelijkheid om in meditatie verder in te keren en in de stilte ontspannen aanwezig te zijn.

Op deze avond zingen we twee keer gedurende 10-15 minuten een mantra, direct gevolgd door een zitmeditatie.

De eerste mantra is Om Namah Shiva. Het is een eerbetoon aan Shiva, een belangrijke hindoeïstische goddelijke persoonlijkheid. De letterlijke betekenis van Shiva is welzijn en er wordt van hem gezegd dat hij op allerlei manieren het welzijn bevordert. Door de mantra te zingen verbind je je met deze kracht. Die bestaat natuurlijk niet alleen buiten jou, maar kan evengoed in jezelf worden aangeroepen, voor je eigen welzijn en voor het welzijn van de mensen om je heen.

De tweede mantra is Gate Gate. Deze mantra wordt gevormd door de laatste woorden van de hartsoetra, een belangrijk boeddhistisch geschrift over de leegte. Je zou kunnen zeggen: het gaat over loslaten en loslaten en loslaten en...loslaten. En over de vreugde die je ten deel valt als je dat offer brengt.

 

"Er bestaan twee manieren van zingen. Je kunt je best doen om zo goed mogelijk te zingen, in de hoop dat anderen het mooi vinden, of op z'n minst niet al te lelijk. Je zingt dan van buiten naar binnen, want de nadruk ligt op het resultaat dat op de een of andere manier de buitenwereld moet bevallen. Of je kunt zingen wat in jouw leeft, moeiteloos. Dat kun je van binnen naar buiten zingen noemen. Geven wat er in jou is. Scheppen met het hart op de tong. Zingen omdat je wilt zingen, niet om iets te bereiken." (Jan Kortie)

Agenda

2018 

yogacursussen 

 proefles op afspraak

 

Contact

Elsa Warmenhoven
Kerkslagen 30
8144 RD Lierderholthuis

0572 – 390 371
elsa@levenvanuitrust.nl

KvK Zwolle 08216617